Posjetitelji

Danas56
Jučer62
Ovaj tjedan259
Ovaj mjesec1635
Ukupno132795

Četvrtak, 21 Ožujak 2019 21:28
Petak, 02 Ožujak 2018 00:00

Fotofestival u Ivancu

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Imena za izabrati:
„FOTO-FEST-IVA"
„FOTO-MANIA"
„FOTO-ČAROLIJA" ili ...

Projekt: Osnivanje svegod. Internac. Fotofestivala u Ivancu – (I F I) Nakon razgovora sa koordinatorom G-đom Risek inicijator moli hitni saziv Organizacijskog odbora Internac. Fotofestivala Ivanec

Razgovarao sam sa G-đom Risek , kordinatorom za turizam koja mi je rekla da je Fotofestival
odlična ideja i da bi trebao biti več ove god. (za dan Ivanca ?) ali da neka pitanja može riješiti samo gosp.Gradonačelnik !
=> Da bi se moglo bilo što dalje uraditi potrebno je da se nadležni očitujuo kao najvažnije : odrediti ime festivala, tko sve je organizator, koje kategorije dolaze u obzir za natječaj i kako se ocjenjuju, koliko mjesta, kome pokal pobjednika natječaja-dana, tko je u juri-ju, vodeča osoba festa, u stvri prema dalnjem tekstu odrediti kompetencije -dužnosti.- (U dalnjem tekstu nadležni se trbaju odrediti kod ovog znaka =>)
(Realizacija: Internet stranica ; veoma je važno odmah napraviti e-mail stranicu sa textom
kako slijedi, (prijedlog):
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Iskoristiti ideju o fotofestivalu (mala investicija) za privuči turiste !!!

Prijedlozi za MLJET

Otok Mljet/Udruga fotoamatera Hrvatske/, (DU-Županija)+ /Fotoklub Mlet?/

ORGANIZIRA-PRIREĐUJE u sklopu „DANA otoka Mljeta"
/DATUM/ 2007 (sa početkom u 8h)
svakogodišnji
INTERNACOINALNI FOTOFESTIVAL „FOTOFEST- MLJET" ili „FOTOMANIA" ili „FOTOČAROLIJA" /(treba odabrati ime festivala !? - i uskladiti ovaj tekst sa stvarnošču)/
Prilagoditi tekst i zamijeniti Ivanec sa MLJET

Poštovani prijatelji, ljubitelji fotografije i zaljubljenici u prirodu !

Ivanec je opet «foto-in" i biti će odsad svake godine! Tradicija nam neda zaboraviti, neda mira, potiče. Bili smo izvjesno vrijeme u zatišju ali to je prošlost, nepovratna, tim više jer ta nas tradicija i obavezuje, jer su mnoge činjenice iz fotoprošlosti vezane uz Ivanec. Prva foto-izložba na široko i daleko napravljena je u Ivancu još u početcima fotografije u ranon prošlom stoljeću - i još dosta-mnogo toga. Mi, naša generacija vračamo se u „fotočaroliju", da bi ostali u njoj i ostavili trag ! Želimo je unaprijediti, proširiti, doprinjeti da bude još lijepša, maštovitija, kompletnija, još više umjetnička, želimo da Vam (naš) Ivanec bude domačin i da se sa Vama svake godine veselimo lijepim slikama-fotosima koji oplemenjuju dušu, čine dobro - i duši i oku. Jer fotografije su neponovljivo zabilježena vječnost !Neka Vaš kamera
Zato Vas pozivamo poštovani prijatelji bili Vi amateri ili „profi" imali skupu ili jeftinu kameru (ne odlučuje kamera nego čovjek) u naš lijepi i slikoviti kraj (u foto-goste, foto-posjetu) .- Imamo mnogo lijepog i slikovitog za vidjeti i fotografirati ; imamo Ivančicu-planinu, i pitomu i divlju, šumovitu i visoku, brežuljke (zagorske brege) sa crkvicama ispod plavog neba i bijelih oblaka sa k suncu okrenutim vinogradima - imamo dobrog vina u novim ali i starim zagorskim prelijepim kletima, „drvenjarama" i šumarke-gajeve sa ptičjim pjevom i raznom divljači, (a) možete vidjeti i grabljivicu kružeču u zraku kako vreba, (pitome) fazane na suncu prelijevajučih boja imamo, priča se i mistične ljekovite izvore a i izvore sa predobrom vodom, potoćiče i potoke sa mlinovima i slapovima i rječicu što vijuga kroz zelene livade-polja i vrbike pored crnih matočina gdje ribiči vrebeju svoj plijen, jezerca sa labudovima, imamo i ribnjake, „bajere" pune riba ali i dvorce i jezera – imamo još mnogo lijepog i slikovitog za oko i Vašu kameru i veselimo se Vašem dolasku i našem druženjum i veseliti ćemo se sa Vama svakoj Vašoj dobroj-uspjeloj fotografiji a najviše Vašem zadovoljstu.
U buduče, u Ivancu možete-moči će te i svake godine pokazati Vaše fotografije - možete dobiti pokal a možda i koja Vaša fotografija bude nagrađena i izložena u Galeriji u posebnom odjeljenju „ BEST OF FOTOFEST-IVE", /ili BEST OF FOTOMANIA- ČAROLIJA(„Najbolje od ...")/ a sve odabrane fotografije biti će izložene iduče godine u galeriji u Ivancu.- U našim fotoradionicama za vrijema „Fotofest-ive", (a priređivati će mo i aktuelne u posebnim terminima u toku godine ), možete naučiti ili Vi podučiti druge, (pošaljite svoj prijedlog, upit ili želju !). Tu, na FOTO-ČAROLIJI možete i sklopiti nova poznanstva-prijateljstva, steči nova saznanja, diskutirati na stručnim forumima iz raznih područja fotografije ali i zabaviti se u društvu («Foto»)-ljudi koji imaju iste – ili druge interese, u svakom slučaju biti će dobro i jako foto-zanimljivo i sigurno foto-cool, mrak-dobro za to smo se posebno pobrinuli – a mi ćemo biti dobri domačini, jer mi smo „Zagorci, prijatelji pravi" !
Veselimo se Vašem dolasku u naš lijepi kraj i prilici da se svi skupa družimo pod motom ; „opušteno – slobodno - uz škljocanje" !
Priredili smo Vam znimljive Foto-natječaje, tako raznolike da ćete sigurno nači interesnu sferu, područje gdje se možete okušati i gdje ste „doma" !
Želimo Vam svaku sreču i najušpješnije „škljocanje"
Doviđenja i (sretan put uz) – „Dobro mi došel prijatelj" !
/Kontakt: npr. www: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite./

Organizator „FOTOFEST-IVA"

„FOTOMANIA" – Internac. festival fotografije u Ivancu , Croatia /VŽ
FOTONATJEČAJI ; Organizator raspisuje generalno 2 modusa - vida natječaja:

1) SLOBODNE kategorije, FREE –ALL PERMITTED što znači da fotografije te kategorije kao i dijelovi-fragmenti mogu biti snimljeni bilo gdje i bilo kada ... (totalfry), moraju biti poslane završno (datum 3 dana prije početka IFI do 24 h) da (ako se izaberu) bi bile izložene na Prvoj npr. «Fotomaniji» -«Fotočaroliji»
2) VEZANE ili „TUZEM" (* sa ovom oznakom) kategorije koje moraju biti snimljene na području Ivanečke regije - „IVANŠČINE" i predaju se digit.u computer u 17h na dan natječaja ! ( Foto-uradci koji budu a) odabrani b) nagrađeni biti će iloženi iduče god. na IFI u Foto-galeriji npr. «Fotofest-ive»

U kategoriji Slobodni «Free» modus organizator raspisuje fotonatječaj za kategoriju:
A) FOTOKREACIJA
Ta kategorija natječaja je i karakteristika Ivanečkog Festivala „FOTOFEST-IVA" i daje Vam največu slobodu. Treba da napravite klasičnu-analognu ili digitalnu fotografiju –satavite-snimite fotos najbolje umjetničke vrednosti potpuno po želji, uradak mora samo da spada u fotografiju; to može biti klasična color ili crno-bijela fotografija, subjektivna ili apstraktna fotografija, fotografika, čak i reklamna fotografija, fotomontaža ili klasični fotokolaž, fotogram, bareljef, retikulacija, slikovno crijevo ili nekoliko djelova razlićitih fotogr. u jednoj kao i sve kombinacije– sve je dozvoljeno - no sve mora biti total fotografski (?) ...
- Organizator zadržava pravo priznati ili ne neki uradak sa obzirom na bit fotografije !
Ocjenjuje se samo umjetnički dojam.
=>(detalje oko obrade, dostave i dr. o fotogr. treba dogovoriti sa organizatorom. ?!)
/Compiuteri sa 3-4 mentora za verifikaciju-pohranu i event. obradu fotografija kao i printer biti će na raspolaganju u prostorijama =>... ?/
Objašnjenja: nagradu istog imena «FOTOKREATIA» dodjeljue /grad Ivanec i (npr. Vindija ili...)/
Dozvoljeno je snimiti fotografije i prije navedenog termina, (no ne)smije taj fotos biti več negdje objavljen. Dozvoljene su 3 fotografije za ovu kategoriju
=>(solucija B) Fotogr. treba poslati najkasnije 8 dana od početka natječaja!

B)* Najbolju razglednicu Ivanščine – turistički najbolju fotogr. Ivanečkog kraja
C)* Fotografiju digit. najboljeg umjetničkog dojma snimljenu na dan natječaja ili klasičnu-analognu fotogr. sigurno snimljenu u Ivanščini – Ivanečkom kraju
D) AKT FOTOGRAFIJA /atrakcija za privlačenje - potreban(i) model(i) m+ž /
E)*„Snimi najbolji portret – na licu mjesta"- u određenom prostoru npr. Trgu Ivanovaca, - pronađi sam svoj model ili ga dovedi- i snimi najbolji portret !

X) «POBJEDNIK DANA «(svih natječaja), za apsolut. najbolji foto-uradak.
*(CD kao dokaz autorstva i sl. ili drukčije)
„ KUP- NACIJA"*¨ je posebna nagrada za 3-5 učesnika iz iste države (ili županije)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rezervne kategorije za natječaj :
a - NOČNA SNIMKA*
b - CRNO-BIJELA FOTOGRAFIJA* (najbolja slika)
c – Najtipičnija fotogr. Ivan(š)čine*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fotografije se predaju do 17h na dan natječaja ili dr.
Sve (nagrađene) slike ostaju u vlasništvu organizatora tj. grada Ivanca i budučeg Fotokluba ! - (a biti će izložene u galeriji fotografske umjetnosti grada Ivanca i budučeg Fotokluba „Ivanec")
--------Završetak Internet teksta-----------------------------------------------------------------------
Za prodiskutirati je sa gosp. gradonačelnikom (dole) sledeče teme i to HITNO da bi se stiglo na vrijeme i da bi se moglo dalje razraditi detalje.
Slijedeče teme:
IME MANIFESTACIJE: INTERNAC. FESTIV. FOTOG. „FOTOMANIJA" - IVANEC,
„SUPERFOTO" - FESTIVAL FOTOGRAFIJE IVANEC,
„FOTOMNIA" (SVEFOTO) ili FOTO-OMNIA IVANEC,
„FOTOGRAFIJA" FOTOFEST. IVANEC, - ili na prijedlog !
(Najbolje) bi bilo organizirati ( bar za početak) sve zajedno ili što dolazi u obzir:
FOTOIZLOŽBU, SAJAM FOTO-OPREME, KRATKI EDUK. KURS DIGIT. FOTOGRAFIJE, FOTO-RADIONICU, PREDAVANJA O FOTOGRAFIJI + ZABAVA - (Dali sve povezati sa DAN-om IVANCA – (event. samo za početak !)
Ili organizirati „FOTOFEST – IVA"-u posebno, drugi datum
Isto tako:
NAGRADE: o novčanim nagradama treba da odluče nadležni - no one ne moraju biti velike.
Pokali (1-2) nisu skupi a diplome i priznanja moraju biti samo estetski dobro riješeni.
JURI: osoba iz Akademije, osoba iz foto saveza, predstavnik Ivanca - te po potrebi i na prijedlog, (slike se predaju pod spec. šifrom dokaza autorstva + „kod" – bez manipulacija !).
=> Izdaci su neznatni prema onom što bi nam u budučnosti mogao donijeti ovakav Festival !
Napomena : mole se svi dobronamjerni koji bilo kako žele pomoči da se priključe jer od toga će imati direktne ili indirektne koristi svi koji žive na području Ivanca - i ponos dobrog djela.
Ivancu je ovakva manifestacija zaista potrebna a imamo uvjete i ako nismo dosad učinili dovoljno za etabliranje turizma onda je sada vrijeme da to učinimo – minimum pokušamo

KONTAKT: E-mail (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. / 097 6565
Obaviještena gospoda:Gradonačelnik M. Batinić, Č.Bračko, G-đa Risek,M.Habek, D. i M. Kapustić, B. Daraboš, Dr.E. Kušen, I. Kosmačin, Z.Kramar, Radio Ivanec i dr.
Apsolutno je potrebno evidentirati-proširiti smještajne i izložbene mogučnosti koje postoje ali nisu aktivirane, privat. (kleti, vikendice), privremene mogučnosti ( škole, šatori, privrem. iznajam), nisu sve nabrojene-ni prepoznate ! (Poslužiti se radiom !)
Trebalo bi (moguče je – prijedlog !) za građanstvo održati predavanje o razvoju turizma.
Inicijantni prilog: orjentac. primjer Internet stranice, plakata, oglasa i fotogr. za Festival.
Nemojmo čekati – naročito ne „filozofirati" jer će nas drugi preteči, (postoje i drugi interesenti) – ako hočemo (a trebali bi) imati „Prvi HR Foto-festival" - Ne čekati !

Pročitano 1513 puta
Više u ovoj kategoriji: « Galerija slika-Cvijeće

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi